Het pakhuis Libau staat met nog veel andere voormalige pakhuizen aan het Hoge der A in Groningen en draagt de Duitse naam van de havenstad Liepaja in Letland. Het gebouw is een van de eerste gebouwen aan de A en stamt in oorsprong uit de 14e eeuw. Aanvankelijk had het een woon-werk functie, onder andere als bierbrouwerij. In de 19e eeuw is het vergroot als pakhuis en is de huidige gevel voor de oude gotische gevel geplaatst.
De meeste panden aan het Hoge der A dateren uit de Middeleeuwen, maar de meeste gevels stammen uit de 18e en 19e eeuw. Er is een periode geweest dat er veel bierbrouwerijen waren gevestigd in verband met het zuivere water van de A. Er werd hier ooit het Groninger Kluunbier gebrouwen. In de 18e eeuw werden veel panden verbouwd tot pakhuizen in verband met de bloeiende graanhandel. De opslag van het graan verplaatste zich aan het einde van de 19e eeuw naar elders in de stad in verband met de aanleg van nieuwe kanalen en havens.
Het pakhuis Libau was tot de jaren 70 van de vorige eeuw als pakhuis in gebruik, laatstelijk als zakkenhandel. Het gebouw telt drie verdiepingen en heeft een topgevel met zadeldak. Naast de hijsluiken bevinden zich aan weerszijden kleine getoogde vensters. In de topgevel is het houten hijshuis met hijsbalk en overkapping nog aanwezig. Het pakhuis is gerestaureerd en is nu in gebruik als kantoor voor Libau en de Monumentenwacht.