Actueel

28 juni 2022

Afscheid stagiair Sander

Namens de Monumentenwacht namen we de afgelopen week weer afscheid van een stagiair. In het afgelopen halfjaar liep Sander Moorlag, vierdejaars student middenkaderfunctionaris bouw bol 4 van het Alfa college met de wachters mee om zo een indruk te krijgen van de werkzaamheden als monumentenwachter. Ter afsluiting schreef Sander een verslag over zijn stage en we waren blij verrast met zijn uitgebreid omschreven bevindingen. Hieronder een klein gedeelte uit het verslag:

Door veel mee te lopen en vooral ook te doen kon ik de werkzaamheden al snel oppakken. Dankzij meerdere opdrachten kreeg ik een kijkje in de keuken van de werkzaamheden als monumentenwachter. Mijn bouwkundige kennis en bouwtechnisch inzicht is hierdoor vergoot. Dit was een van mijn doelen. Week 15 is mijn leukste week geweest, dit omdat ik o.a. de Martinitoren en de Aa-toren heb mogen inspecteren. Een ervaring dat maar een enkeling in zijn leven mee mag maken. Een stage bij de Monumentenwacht zal ik aanraden aan een ieder die de kans heeft, geïnteresseerd is in monumenten en veel kennis wil opdoen. Het is een mooi tijdperk geweest in mijn carrière waarin ik veel heb mogen leren en de mooiste plekken van Groningen heb gezien, voor de stage had ik misschien 5% van de provincie gezien en nu minimaal 10 keer zo veel. Ik wil hierbij iedereen bedanken waar ik mee te maken heb gehad tijdens mijn stage!

Ter afsluiting van de stage werd er voor de gehele Monumentenwacht een rondleiding georganiseerd bij het Kloostermuseum in Aduard en werd een kleine attentie gegeven. We bedanken Sander voor de mooie tijd en we wensen hem veel succes met afstuderen en zijn verdere carrière!